S 15. marcem se je ponovno odprla sezona plovbe na rekah Soči in Koritnici. Plovba je v tem obdobju dovoljena vsak dan od 9. do 18. ure.

Cenik za plovbo ostaja enak kot lani, dovolilnice za plovbo so na voljo na več prodajnih mestih, med drugim tudi na TIC Bovec, kjer vam bodo postregli tudi z vsemi potrebnimi informacijami.

Vse v zvezi s plovbo določa Odlok o določitvi plovbnega režima na reki Soči in na reki Koritnici . Ta odlok ureja med občinami Bovec, Kobarid in Tolmin sporazumno določen plovbni režim na reki Soči od vstopnega mesta Velika Korita do izstopnega mesta Trnovo 2 ter od vstopnega mesta Otona do izstopnega mesta Volčanski most in na reki Koritnici od vstopnega mesta Kluže do izliva v reko Sočo v skladu z določbami drugega in tretjega odstavka 4. člena ter s 13. členom Zakona o plovbi po celinskih vodah. Ta odlok ureja tudi druge pogoje, ki zagotavljajo varstvo človeškega življenja in okolja terdoloča tudi pristojbinaza uporabo vstopno izstopnih mest za plovbo.

Priporočamo, da se na reko odpravite v spremstvu vodnika, upoštevate vaše znanje in izkušnje ter spoštujete določila Odloka o plovbi. Ne pozabite na nakup dovolilnice za uporabo vstopno-izstopnih mest. Plovba je dovoljena med 15. marcem in 31. oktobrom.

Nadzor nad uporabo vstopno-izstopnih mest in spoštovanjem Odloka izvaja Medobčinska inšpekcija. Neupoštevanje pravil se kaznuje v skladu z Odlokom o plovbi.

Vsem uporabnikom želimo veliko užitkov in prijetno bivanje v naši občini.

Več informaciji in cenik najdete TUKAJ.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: PRIJON SPORT CENTER