V prostorih gasilskega doma Prostovoljnega gasilskega društva Bovec je v soboto potekala skupščina Gasilske zveze Bovec.

Skupščine so se udeležili župan Občine Bovec Valter Mlekuž, številni gostje iz sosednjih zvez, drugih reševalnih služb, policije, poveljnik in predsednik gasilcev Severnoprimorske regije Stanko Močnik in Sandi Grkovič, poveljnik CZ za Severnoprimorsko Samo Kosmač ter poslanec v DZ RS Danijel Krivec.

V uvodu je dobrodošlico in zahvalo za udeležbo izrekel predsednik GZ Bovec Boris Zorko, pred začetkom skupščine pa so se z minuto zbranosti spomnili na pred kratkim preminulega poveljnika SPR Marijana Stresa ter druge preminule gasilce.

Delegati iz PGD, združeni v GZ Bovec, so nato podali in potrdili poročila o delovanju v letu 2016, podrobneje je operativno delo predstavil poveljnik GZ Bovec Miro Bozja, za leto 2017 pa začrtali in sprejeli smele načrte.

Za požrtvovalno delo sta predsednik in poveljnik regije podelila republiško gasilsko odlikovanje, prejel ga je gasilec iz PGD Srpenica Marko Trebše st., napredovanje v čin gasilskega častnika 1. Stopnje pa sta podelila Davorju Gašperčiču. Besedo so nato dobili tudi gostje, ki so pohvalili opravljeno delo v preteklem letu in zaželeli čim manj, a uspešno delo v tem letu.

Več na spletni strani GZ BOVEC.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: GZ BOVEC