Na smučišču Kanin so lahko smučarji užili še en krasen vikend, lepo vreme, odlično urejene proge z naravnim snegom in prijazna dodatna ponudba pa so zopet prispevali tudi k odličnemu obisku. Proge na slovenski strani so zdaj urejene do C postaje krožnokabinske žičnice.

Zdaj je že nastopil čas, ko se pod Prestreljenik ne podajo samo smučarji, temveč tudi tisti, ki si želijo zgolj poležavanja na snežni plaži ob Bum Baru. Visokogorsko sonce je že tako močno, da se mu brez zaščite z visokim faktorjem za sončenje ni modro predolgo izpostavljati. Še vedno pa ostaja smučišče Kanin v prvi vrsti visokogorski raj za smučarje.

Med njimi je po progah smučišča Kanin-SellaNeveato nedeljo vijugala tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in se tako tudi sama še enkrat prepričala, v kako dragocen slovenski biser je država vložila denar, pa tudi o tem, da je bilo z njim opravljeno izjemno veliko delo.

Eva Štravs Podlogar je na državni ravni ob ministru Zdravku Počivalšku s sodelavci tudi sama vložila zelo veliko truda, da je bil projekt izpeljan do konca in je v celoti dosegel željen osnovni namen –ponovno oživitev najvišjega  in edinega čezmejno povezanega visokogorskega smučišča v Sloveniji, smučišča Kanin.

Seveda pa se je poglobilo tudi njeno prepričanje, da je v smislu povezanega smučišča tu še izjemno velik razvojni potencial, na katerem je treba graditi, istočasno pa bo ta razvoj pomenil tudi razmah turizma v celotni regiji tako na slovenski kot tudi na italijanski strani. O tem sta pod Prestreljenikom ob naključnem srečanju z vidno navdušeno Evo Štravs Podlogar poklepetala župan Občine Bovec Valter Mlekuž in poslanec v DZRS ter občinski svetnik Danijel Krivec.

V Sončnem Kaninu vedno skrbijo tudi za veliko dodatne ponudbe, kot je vrtec  za najmlajše, šola smučanja na vseh ravneh in druge aktivnosti na snegu, bogata gostinska ponudba v restavraciji Prestreljenik in v Bum Baru na samem smučišču ter izposoja ležalnikov, zato je tudi zadovoljstvo smučarjev na edinem visokogorskem smučišču v Sloveniji na visoki ravni. Glede na debelino naravnega snega pa se odlična smuka na slovenski strani obeta še vse do prvomajskih praznikov.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: ARHIV SONČNI KANIN