Tudi letošnji Atletski večer je TD Bovec pripravilo v gostišču Vančar v Čezsoči, začel pa se je s himno Bovec maratona v izvedbi avtorja Petra Della Biance in tekačic ter tekačev TD Bovec.

Tudi sicer so za kulturne vložke skozi z igranjem na različne instrumente poskrbeli kar člani društva, ki so s tem dokazali, da jim z veliko dobre volje ob zahtevnih treningih uspeva gojiti tudi druge prostočasne dejavnosti.

Leto 2016 je bilo za društvo uspešno, dogodke minulega leta pa so preleteli s podporo fotografske predstavitve in obrazložitve posameznih dogodkov in vidnejših uspehov tako doma kot v mednarodnem prostoru. Predsednik Tekaškega društva Bovec Vasja Vitez je pohvalil delo društva, tekačev in tekačic in njihovih staršev, brez katerih društvo zagotovo ne bi bilo tako uspešno kot je.  Zahvalil se je tudi Občini Bovec za izdatno podporo, ki jo namenja Tekaškemu društvu Bovec, delovanje društva pa je predvsem na organizacijskem področju ocenil za zelo uspešno, saj je v letu 2016 opravilo pomembno delo.

»Naj omenim največji športni dogodek v Posočju, Bovec maraton, ki je bil najodmevnejši dogodek tudi na Goriškem. Uspešno smo izvedli še atletiko brez meja, in sicer v mednarodni zasedbi, s številno udeležbo in v odličnem vzdušju. Verjamem, da nam to uspevalo tudi v prihodnje. Izvedli smo Atletski večer, ki je odražal uspehe minulega leta. Na tekmovalnem področju pa moram poudariti prvo močno uvrstitev v pionirsko državno reprezentanco našega člana Tobija Gaberška,« je posebej izpostavil Vasja Vitez in omenil še ostale najpomembnejše dosežke minulega leta. »Menim, da je tekaška sredina izjemno zdrava, tudi finančno uspešno shajamo, dokaz za to pa je tudi vaša današnja številna udeležba. Upam, da bomo tako trenerji kot upravni odbor, ki bo na občnem zboru zaživel v novi zasedbi, tudi v prihodnje dobro delali in bomo imeli še veliko razlogov za veselje. Vsekakor pa v ospredju niso samo rezultati, temveč predvsem članstvo, saj smo izjemno veseli podmladka. Otroci hodijo na treninge dvakrat tedensko, visok odstotek vseh osnovnošolskih otrok pa je prisoten prav v Tekaškem društvu Bovec,« je zaključil Vasja Vitez.

V imenu Občine Bovec je vse pozdravil podžupan Davor Gašperšič in med drugim pohvalil vse člane društva:

» Vsem lahko samo čestitam za vse rezultate, ki ste jih dosegli v minulem letu in opravljeno delo tudi na organizacijskem področju. Želim vam še veliko uspehov tudi v tem letu, z organizacijsko shemo pod taktirko Vasje Viteza pa ne dvomim o uspešnem nadaljevanju vašega delovanja.«

V nadaljevanju večera je Davor Gašperšič podelil priznanje Tekaškega društva Bovec za izjemne dosežke v minulem letu, ki ga je prejel izjemni gorski tekač, član TD Bovec

Rok Bratina.

Ker pri dekletih v letu 2016 ni bilo vidnejših dosežkov, atletinje leta niso razglasili, za atleta leta 2016 pa so razglasili Tobija Gaberška.

Večer se je nadaljeval v prijetnem druženju in snovanju novih ciljev in uspehov.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC